Farfalle cu creveti

de mirela0911 in Fructe de mare, 20 Ian 2019 | 4879 vizualizari

 

Este pentru prima oara cand gatesc asa ceva si asta "din cauza" fiului meu pentru ca el mi-a tot zis sa-i fac creveti, eu nu si nu, dar .... pana la urma am cedat. Eu personal am gustat dar nu e pentru mine asa ceva, in schimb fiului meu i-a placut! 
Pentru reteta m-am inspirat de la Mihaelar63, ca si asa ma ameninta Denis ca ma spune Mihaelei ca nu-i fac creveti! :))))

 

INGREDIENTE

  • 300 g paste fusilli
  • 500 g creveti congelati
  • 2 lg ulei de masline
  • 1 lg unt
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 3-4 catei de usturoi
  • 150 ml vin alb
  • sare, piper dupa gust
  • zeama de lamaie dupa gust
  • patrunjel verde tocat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Farfalle cu creveti:

Pentru inceput se lasa crevetii sa se dezghete la temperatura camerei, apoi se spala usor si se usuca cu prosoape de hartie.

Se pun pastele la fiert in apa cu sare si se lasa sa fiarba al dente. Se strecoara, se clatesc si se lasa sa se scurga de apa.

Intr-o tigaie se pune uleiul si untul la incins. Se adauga ardeiul taiat cubulete mici si se pune la calit. Dupa 2 minute se adauga si usturoiul. Se mai lasa 2 minute apoi se pun crevetii. Se lasa sa se caleasca timp de 3-4 minute pe fiecare parte sau pana incep sa devina rozalii apoi se toarna vinul, sare si piper dupa gust.

Se mai lasa sa fiarba inca 3-4 minute, se adauga pastele, zeama de lamaie, se amesteca totul bine, se mai potriveste de sare si piper apoi se pune patrunjel verde tocat.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate inlocui vinul cu supa de legume sau supa de pui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Farfalle cu creveti" nu uita sa-i faci un review.
 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Scoici cu sos de legume