Fasole batuta, orientala (Byesar)

de AlexTeacher in Aperitive / Garnituri, 18 Mar 2016 | 6345 vizualizari

 

O altfel de fasole batuta... mai buna ! :) 

 

INGREDIENTE

    • Fasole bob gigant – cca 500 g
    • Usturoi – 5-6 catei
    • Chimion – 1 lingurita rasa
    • Chimen – ½ lingurita
    • Ulei de masline extravirgin – 80 – 100 ml
    • Zeama de lamaie – 2 linguri
    • Frunze de menta pentru décor
    • Boia dulce – 1 lingurita
    • Piper cayenne – 1 lingurita rasa
    • Ceapa rosie pentru décor
    • Extra ulei de masline pentru décor
    • Extra boia pentru décor
    • Coriandru proaspat – 1 legatura
    • Sare si piper alb – dupa gust
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta, orientala (Byesar):

  • Coaceti usturoiul in cuptor;

  • Lasati fasolea la inmuiat cu o seara inainte;

  • Puneti-o la fiert cu sare (timpul de fierbere al fasolei este influentat de calitatea sa);

  • Cand bobul s-a fiert, scurgeti apa intr-un castron;

  • Treceti boabele prin sita (pentru a ramane teaca fiecareia acolo);

  • Compozitia rezultat-o introduceti-o intr-un blender, impreuna cu uleiul de masline, chimionul, chimenul, boia dulce si piper cayenne, zeama de lamaie, sare, piper, usturoi copt si suficienta zeama din cea in care a fiert fasolea, ca dupa ce o blendati sa obtineti o pasta fina, cremoasa;

  • Taiati ceapa rosie cubulete mici;

  • Tocati coriandrul marunt;

  • Serviti fasolea cu ceapa rosie si coriandru, decorata cu boia, putin ulei de masline si frunze de menta;

  • Prajiti paine sau serviti alaturi de pita;

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta, orientala (Byesar)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fasole frecata, cu carnati de casa