Fasole facaluita cu ceapa caramelizata

de Dya Daniela Andrei in Mancaruri de post, 13 Apr 2011 | 7029 vizualizari

 

O mancare ce imi place foarte mult, desi mananc rar :)

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole,
  • sare sau delikat,
  •  patrunjel verde, 
  • 5 cepe potrivite,
  • usturoi dupa gust,
  • ulei pentru calit ceapa,
  • 200 g suc de rosii/bulion,
  • 1 lingurita zahar pentru caramelizat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole facaluita cu ceapa caramelizata:

Punem fasolea la fiert intr-o oala de 2  litri, avand grija sa inlocuim apa cel putin o data. Dupa ce fasolea a fiert bine o spalam in apa rece pentru a o curata de cojile desprinse si o pasam cu ajutorul blender-ului impreuna cu sarea/delikatul. Adaugam apoi usturoiul pisat cu putin ulei si amestecam pentru a il incorpora in totalitate.

In timpul fierberii boabelor de fasole, pregatim prajeala: tocam ceapa marunt si o punem la calit in ulei pana cand se rumeneste. Adaugam apoi bulionul si lasam sa fiarba pentru inca 5 minute. Intr-o farfurie asezam 2-3 linguri de fasole facaluita iar peste aceasta o lingura de prajeala.
Pentru un aspect placut si un gust aromat putem adauga si ceapa caramelizata. Taiem ceapa julien,  presaram zahar peste ea si o punem la caramelizat intr-o tigaie incinsa.

Se serveste rece! Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Este absolut delicioasa servita cu muraturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole facaluita cu ceapa caramelizata" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Fasole verde cu usturoi sau Pastai "aite"