File de merlucius si legume en papillote

de Panacris in Peste, 1 Oct 2021 | 3062 vizualizari

 

Daaa, uitasem că fileul de merlucius glazurat (înghețat!)  de cca. 1000 înghețat, după dezghețare rămâne cca. 500 g :D Mno, asta e,! Aaa,  și după coacere a mai scăzut și umplut tava cu zeamă 😉 și a rămas cca. 350 g de pește :D   😉 Dar până la urmă mi-am făcut pofta de pește cu legume en papillote! 😉P.S. mai multe legume decât pește :D :)))

 

INGREDIENTE

  • File de merlucius cca. 1000 înghețat,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Piper proaspăt măcinat cca. 1 linguriță, 
  • mirodenii mediteraneene (oregano, cimbrișor, salvie, busuioc) 1 lingură,
  • Vânătă 1 bucată,
  • Dovlecel 1 bucată,
  • Amestec de legume (mazăre, fasole galbenă, morcov, conopidă) cca. 400 g,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Ulei de măsline 2 linguri.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de merlucius si legume en papillote:

Într-o tavă temorezistentă se pune o folie de pergament pe care se pune fileul de pește dezghețat, asezonat cu mirodeniile și uleiul de măsline. Se împachetează și se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 20 de minute la 200 grade.

În același timp se gătesc și legumele, de asemenea, într-o tavă temorezistentă tapetată cu o folie de pergament, spălate și feliate (vânăta, dovlecelul și ardeiul) combinate cu legumele congelate, asezonate cu sare, piper și ulei de măsline, cca. 20 de minute la 200 grade, acoperite.

Fileul de pește se servește alături de legumele coapte, asezonat cu lămâie sau după gustul fiecăruia.

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "File de merlucius si legume en papillote" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Dorada la cuptor