Frigarui de creveti

de RuxyRux in Fructe de mare, 21 Sep 2013 | 7424 vizualizari

 

Buuuuune de te lingi pe degete :)...garantez ca o sa va placa mult, doar sa le incercati :)

 

INGREDIENTE

  • 700 gr creveti proaspeti
  • zeama de la o lamaie medie
  • zeama de la o portocala
  • coaja de la un sfert de lamaie
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita busuioc pudra
  • 1 ramurica de busuioc proaspat
  • sare dupa gust( 1 praf, doua)
  • piper un praf
  • turmeric un sfert de lingurita
  • 1 lingura de zahar

Pentru sos:

  • 50 gr unt
  • 1 lingura faina
  • 50 ml lapte dulce
  • 3 linguri smantana
  • 3 catei de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui de creveti:

Se pregateste un sos din zeama de la o lamaie, zeama de la o portocala, busuiocul proaspat si busuiocul pudra, sare, turmeric, coaja de lamaie, o lingurita de zahar,  ulei de masline si se pun in el crevetii curatati si spalati. Se lasa in jur de 30 de minute.

Se pun crevetii bine scursi in tepuse de frigarui. se lasa deoparte.

Se pune intr-o tigaie untul si se topeste usor, apoi se adauga sosul remas de la marinarea crevetilor din care am scos frunzele de busuioc, amestecat cu o lingura de faina, se da un clocot de adauga laptele si smantana si mai lasam pe foc cateva minute, amestecand tot timpul, iar la sfarsit cu o jumatate de minut inainte sa stingem focul usturoiul zdrobit.  Potrivim gustul de sare si piper si daca mai dorim putem adauga busuioc proaspat.

Orezul din imagine este orez basmati asiatic, fiert, apoi amestecat cu unt, turmeric si sare.

Servim crevetii cu orez thai si sos delicios :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui de creveti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

babi5 1

13.01.2014, 08:34

mihaelar63 1

20.01.2016, 10:27

Ce deliciu . Cum de mi-au scapat ?

RuxyRux 1

20.01.2016, 11:32

Se mai intampla )

COMENTEAZA

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fructe de mare cu paste si smantana