Friptura de ied

de Dya Daniela Andrei in Oaie, 2 Mai 2016 | 3946 vizualizari

 

"Retete de Pasti"
Sa va mai spun cat este de gustoasa?

 

INGREDIENTE

Pentru friptura:

  • 4 pulpe de ied
  • o capatana de usturoi
  • 300 ml vin rosu
  • 100 ml otet
  • 150 ml ulei
  • condimente dupa gust: sare, mix de piper boabe, ardei iute pudra, rozmarin, busuioc.

Pentru garnitura:

  • 1 kg cartofi noi
  • cateva rosioare
  • 4-5 fire de usturoi verde
  • cateva fire de marar proaspat
  • Condimente dupa gust: sare, rozmarin, ardei iute pudra
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de ied:

Se curata pulpele de iedut si se spala foarte bine in apa rece.

Se asaza intr-un vas cat mai incapator (de preferat, cu capac) si se ung cu ulei.

Se condimenteaza foarte bine, se adauga usturoiul feliat (sau tocat marunt) si vinul si otetul.

(Ideal este ca pulpele de ied sa fie acoperite in totalitate de amestec. In caz contrar, se intorc periodic de pe o parte pe alta.)

Se pastreaza la rece pentru cel putin 24 de ore.

Se pregateste apoi friptura, in cuptorul incins in prealabil.

In paralel se pregateste si garnitura de cartofi.

Se curata si se taie cuburi, se stropesc cu ulei si se condimeteaza dupa gust.

Se adauga cateva rosii si se presara usturoiul verde si mararul tocate marunt.

Se coc pana se rumenesc frumos.

Se servesc alaturi de friptura de ied, cu mujdei de usturoi verde (si smantana).

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de ied" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ied la cuptor