Fructe pietruite

de Corinuta in Jamie Oliver, 20 Iul 2010 | 8708 vizualizari

 

Reteta preluata de la Jamie Oliver.

 

INGREDIENTE

  • 3 pere
  • 4 caise
  • 250 g zmeura
  • 250 g afine
  • 250 g mure
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri otet balsamic
  • Ptr aluat:
  • 110 g unt
  • 225 g faina
  • 125 g lapte batut sau iaurt
  • 70 g zahar
  • o lingurita praf de copt
  • un praf de sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fructe pietruite:

Se spala fructele si se lasa sa se zvinte.

Intr-o cratita se pune zaharul cu otetul balsamic la foc mediu sa se caramelizeze. 

Perele se curata se cotor si se taie felii. Se scot samburii caiselor si se feliaza. Se adauga toate fructele in cratita peste zahar si se lasa 5-7 minute sa se inmoaie, intorcandu-le din cand in cand.

Intre timp intr-un castron se freaca untul cu faina si un praf de sare. Se adauga praful de copt, zaharul si laptele batut si se framanta putin. Se formeaza din aluat cocoloase si se aseaza peste fructe, lasand putin loc intre ele ptr ca vor creste.Se presara deasupra putin zahar tos.

Se da cratita la cuptorul incalzit la 190 de grade timp de 25-30 minute, pana cand se rumenesc

TIPS-URI

1

Se pot folosi orice fel de fructe: capsuni, piersici, nectarine, rubarba, doar sa fie aprox. un kilogram.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fructe pietruite" nu uita sa-i faci un review.
 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta simpla si gustoasa de briose delicate cu afine