Galbiori la tigaie cu patrunjel si usturoi

de Catalina L in Mancaruri de legume, 25 Sep 2020 | 5988 vizualizari

 

Este sezonul gălbiorilor.
Reteta cea mai rapida este de a-i sota la tigaie cu patrunjel si usturoi.

Simplu si bun !
https://www.blogulluicatalina.com/2020/09/galbiori-la-tigaie-cu-patrunjel-si.html

 

INGREDIENTE

  • 700 g de gălbiori
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare, piper
  • ierburi de Provence
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • 2 catei mari de usturoi
  • 1 ceapa verde (optional)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galbiori la tigaie cu patrunjel si usturoi:

Spalati rapid ciupercile sub jet de apa rece, taiati baza piciorului si curati-le de pământ.
O data curatati galbiorii taiati-i bucati daca sunt prea mari.
Mixati usturoiul cu ceapa si usturoiul.

Reveniti galbiorii 5 minute in uleiul de masline .
Adaugati 2 linguri din amestecul mixat, sare si piper.
Presarati ierburi aromate, amestecati usor și lăsați-i să se gătească.
Ar trebui să fie gata cam în 10 de minute, depinde cât sunt de tineri.

Serviti-i simpli imediat cu mamaliga sau paine completa sau ca garnitura la un fel de carne sau peste.

TIPS-URI

1

Nu aruncati amestecul patrunjel usturoi daca va ramane. Puneti un pic de sare marina, 1-2 linguri de ulei , amestecati si pastrati intr-un borcan inchis la frigider. Folositi-l la mancaruri, va da un super gust.

2

Este o reteta de baza pentru alte retete cu galbiori : omleta, ciulama etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galbiori la tigaie cu patrunjel si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Mini ciuperci la cuptor cu branza de burduf