Gem de gutui

de MotanLaOale in Dulceata / Gem, 7 Noi 2020 | 9902 vizualizari

 

Inspirat de Diaconta. Nu am pus scortisoara si ghimbir deoarece imi place gustul de gutuie.

 

INGREDIENTE

  • 3kg gutui (1,6kg curatate)
  • 800g zahar
  • 1 lamaie
  • 4 plicuri de zahar vanilat
  • apa
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de gutui:

Gutuile se spala bine indepartand puful folosind un burete de vase nou.

Se curata de partea tare de la samburi si de urmele de vierme si se taie bucati potrivite.

Eu le-am pus in apa cu zeama de lamaie sa nu oxideze deoarece am avut gutui foarte stricate si viermanoase si a durat mult curatatul.

Cand sunt curatate se scurg de apa si se pun intr-o cratita.

Se pune apa rece cat sa le acopere si se pun pe foc.

Se fierb 10 minute de cand da  primul clocot.

Se opreste focul si se strecoara, pastrand apa in care au fiert.

Se pun din nou la fiert cu zaharul si 500ml din apa pastrata.

Eu le-am fiert inca 1 ora amestecand din cand in cand.

Cand consideram ca este gata se paseaza cu blenderul vertical bucatile ramase intregi.

Se pune zeama de la o lamaie, zaharul vanilat si se mai fierbe 10 minute.

Se pune fierbinte in borcane sterilizate fierbinti.

Se pun capacele si se intorc cu fundul in sus pentru 5 minute.

Se acopera cu o patura si se lasa la racit.

Se eticheteaza si se pun in camara.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Rocsi 1

10.11.2020, 20:34

Imi place acest gem de gutui ca este tare aromat!

RuxyRux 1

11.11.2020, 17:23

Ce culoare frumoasa....nici eu nu i-as fi pus condimente, imi place mult gustul de gutuie!

MotanLaOale 1

11.11.2020, 17:44

Multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gem de mure