Gem de gutui cu lavanda la Multicooker Crock Pot Express cu gatire sub presiune

de simona72 in Multicooking, 20 Oct 2020 | 3678 vizualizari

 

Daca e toamna e sezonul dulceturilor, gemurilor, conservelor... Gemul de gutui nu putea sa lipseasca din camara mea. Parfumate si aromate, cu un gust unic, gutuile sunt perfecte pentru dulceata/gem. 

 

INGREDIENTE

  • 3 kg gutui
  • 1 kg zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • cateva fire lavanda
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de gutui cu lavanda la Multicooker Crock Pot Express cu gatire sub presiune:

Avem nevoie de gutui bine coapte si parfumate. Eu am avut unele perfecte, mari, carnoase, zemoase,din gradina de la tara. Nu sunt tratate sau stropite, sunt asa cum le-a lasat natura. Lavanda se gaseste si ea in gradina...

Pentru gatirea gemului am folosit Multicooker Crock Pot Express cu gatire sub presiune.

Fructele se spala foarte bine, avand grija sa indepartam puful de pe gutui. Se taie in sferturi, se scoate casuta cu seminte si eventualele urme de viermi. Se dau fructele pe razatoarea cu gauri mari sau se taie cubulete. Se pun intr-un vas, se adauga imediat zeama de lamaie sa nu se oxideze fructele. Se adauga si zaharul si se amesteca. Pe fundul vasului se pune un fir de lavanda si se lasa la infuzat peste noapte.

Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune se conecteaza la sursa de curent. In cuva aparatului se pun fructele date pe razatoare, fara a pune insa si firul de lavanda. Se pune capacul cu pozitia inchis, avand grija supapa de presiune sa fie inchisa si ea. Se selecteaza programul Dessert, durata de gatire45 minute, apoi se apasa tasta Start.

Dupa terminarea programului, se deschide supapa de eliberare aburi, folosind o manusa de bucatarie. Dupa ce aburul s-a eliberat, se poate deschide capacul.Se adauga un alt fir de lavanda peste fructe, se pune din nou capacul, se seteaza aceeasi functie si timpul de 5 minute. Se elibereaza din nou supapa de aburi si se deschide cu grija capacul. Se inlatura lavanda din cuva cu gem, se amesteca usor cu o spatula.

Gemul fierbinte se pune in borcane sterilizate si se sigileaza cu capace.

TIPS-URI

1

nu exagerati cu lavanda. Aroma trebuie sa fie una subtila...

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de gutui cu lavanda la Multicooker Crock Pot Express cu gatire sub presiune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete bolognese reteta traditionala de paste din Italia

ieri la 23:04

Bomboane din biscuiți - Un desert delicios al copilăriei

ieri la 15:34

Franzela de casa reteta de paine simpla si pufoasa

pe 19.05 la 10:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de rata cu varza rosie calita la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune