Ghiveci de legume

de Julie in Mancaruri de post, 30 Iun 2010 | 10353 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g fasole verde
  • un morcov
  • un dovlecel
  • 2 cartofi
  • 4-5 ciuperci
  • o telina mica
  • 2 catei de usturoi
  • o ceapa
  • un ardei gras
  • 4-5 buchetele de brocoli
  • 200 g amestec mexican de legume  (congelate)
  • 4-5 linguri suc de rosii
  • sare,vegeta,piper
  • cimbru verde
  • patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume:

Spalam fasolea verde,ii rupem coditele si o taiem in bucati mai mici.
Cartofii curatati si spalati ii taiem in cuburi mici.
Punem un vas cu apa si sare la fiert si cand aceasta da in clocot adaugam
fasolea,cartofii si amestecul mexican(mazare, porumb,ardei gras,morcov)
Lasam sa fiarba 10min.

Taiem bastonase: morcovul,telina,ardeiul gras si dovlecelul.
Ceapa o taiem pestisori iar usturoiul  si ciupercile in felii subtiri.
Le calim apoi  in 2-3 linguri ulei timp de 8-10min.
Peste ele vom adauga si legumele fierte mai devreme , impreuna cu o jumatate
de cana din apa in care au fiert. Punem si sucul de rosii,potrivim
gustul cu sare,vegeta si piper.

Intre timp...s-au strans cam multe legume ...asa ca am schimbat vasul...  :)

Lasam sa fiarba inca 8-10 min. sau pana scade putin zeama.

La sfarsit punem si buchetelele de brocoli, pe care le-am fiert inainte
timp de 8 minute in apa cu sare.

Amestecam de fiecare data foarte usor, sa nu faramam, pe cat posibil, legumele.

Servim ghiveciul cald sau rece ,presarat cu frunze de cimbru
verde si patrunjel tocat.

Multa munca pentru acest ghiveci! pentru ca sunt multe legume...dar cu cat punem mai multe, cu atat iese mai gustos!

E perfect pentru o zi de post!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

nadina73 1

04.07.2010, 22:01

ce nebunie de culori si vitamine super nota 10 cu felicitari

Julie 1

05.07.2010, 08:52

Vero,Adina, serviti-va fara frica! Sper sa va placa!

Julie 1

05.07.2010, 08:54

Nadina,multumesc tare mult!Daca eram la scoala luam premiul I , cu cate note de 10 am primit de la tine!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Spaghetti cu legume la gratar