Ghiveci de toamna

de Valclaudia in Mancaruri de post, 10 Oct 2017 | 8865 vizualizari

 

mancare de post

 

INGREDIENTE

  • 1 fir mic de praz
  • 2 vinete mici
  • 1 conopida mica
  • 1 dovlecel
  • 3-4 ardei grasi
  • 2-3 rosii de gradina
  • 4 linguri ulei
  • sare si piper dupa gust
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de toamna:

Prazul se spala, se taie rondele si se pune in cratita in care am turnat cca. 4 linguri de ulei.

Vinetele se spala, se curata de cotoare, se taie cubulete si se adauga peste praz.

Dovlecelul se spala, se curata de cotor si de coaja, il taiem de asemenea cubulete si il adaugam peste celelalte legume.

Pornim focul si sotam legumele 5 minute la foc mediu.

Ardeii se spala, se curata de cotoare si se taie bucatele, apoi adaugam ardeii in cratita peste legumele sotate.

Conopida se spala, se desprind usor buchetelele si se pun in cratita.

Asezonam cu sare si piper dupa gust.

Rosiile se spala si se trec prin robot. Adaugam pulpa obtinuta peste mancarea din cratita, acoperim cratita si lasam sa se gateasca mancarea pana scade apa lasata de legume si se leaga sosul.

Inainte de servire, presaram patrunjel verde proaspat tocat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de toamna" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci