GOGOSI DE POST

de marcelika in Dulciuri, 5 Apr 2014 | 4661 vizualizari

 

Stiti ca se spune "bate fierul cat e cald " ? ei, m-am hotarat sa fac gogosi de post si sa le si arat tuturor ce bunatate mi-a iesit mie , asa ca, sa trecem la fapte...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina ( suntem termite multe )
  • 50 gr drojdie
  • 600 ml apa
  • 4 linguri zahar
  • o esenta rom
  • o lingurita razatura lamaie
  • zahar pudra ptr "ornat"
  • sare
  • 3 linguri de ulei plus 400 ml pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA GOGOSI DE POST:

Se cerne faina , facem loc in mijloc pentru maia (drojdia frecata cu un varf de sare si o lingurita de zahar si o ceasca de apa calduta ) dupa care lasam 15 min sa creasca. 

Restul de apa o incalzim, o amestecam cu esenta , zaharul , sareasi razatura de lamaie, si o adaugam peste maia amestecand cu o lingura. 

Cand nu se mai poate amesteca cu lingura folositi manuta si treceti la incorporat toata faina. La sfarsit adaugati si cele 3 linguri de ulei si incorporati-l bine. Lasati la crescut pana isi dubleaza volumul. 

Le coaceti si le pudrati cu zahar.....POFTA BUNA !!!

TIPS-URI

1

nu m-am putut abtine....am facut si scovergi ...:)))

Daca ti-a placut reteta noastra "GOGOSI DE POST" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri