Gogosi rapide

de bucatarimcudiana in Dulciuri, 24 Mai 2013 | 16555 vizualizari

 

Aceste gogosi se fac repede, dar se si mananca la fel de repede :)

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1/2 cana cu zahar
  • 1 cana iaurt
  • 250 gr.faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • un praf de sare
  • arome(eu am pus zahar vanilat si esenta de lamaie)
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi rapide:

Am facut aluatul cu mixerul. Intr-un bol am batut oualele, sarea, zaharul, iaurtul si aromele. Am adaugat faina cernuta impreuna cu praful de copt, aluatul trebuie sa curga, ca o smantana groasa. Daca aluatul este mai moale gogosile vor fi mai pufoase si dupa ce sunt coapte vor avea gauri in sectiune, daca aluatul este mai tare gogosile vor iesi mai dense, le faceti asa cum va plac.

Pentru prajit eu am folosit o craticioara de teflon mai inalta , cu diametrul mai mic, nu folositi o cratita prea mare pentru ca se coc foarte repede si trebuie avut grija. Am pus uleiul la incins , la foc iute, dupa care am redus flacara si am inceput sa pun aluatul cu lingura, gogosile se vor ridica la suprafata si se vor intoarce singure, trebuie sa va asigurati ca temperatura sa fie corespunzatoare ca sa se prajeasca bine (temperatura depinde de tipul aragazului). Dupa ce gogosile s-au rumenit frumos se scop cu paleta pe servetele absorbante.

TIPS-URI

1

Se servesc pudrate cu zahar , cu smantana si dulceata, sau cu toping.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi rapide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi rapide pentru micul dejun