Gratin de cus-cus, cu carne tocata si legume

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 12 Mar 2015 | 7338 vizualizari

 

Nu pot sa spun decat ca a iesit ceva tare bun, o budinca aerata si tare gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr cus-cus
  • apa in proportie de 3:1 fata de cus-cus
  • sare
  • 750 gr carne tocata amestec
  • 350 gr ciuperci feliate
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 capatana usturoi
  • 2 ardei copti
  • 3 linguri ulei
  • cimbru
  • maghiran
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 3 oua
  • 75 gr cascaval
  • In plus:
  • 20 gr unt
  • 2-3 bucati rosii deshidratate
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de cus-cus, cu carne tocata si legume:

Punem apa la fiert cu putina sare, iar cand incepe sa fiarba adaugam cus-cusul.

Il lasam sa fiarba pana cand absoarbe toata apa, apoi il dam la rece.

Curatam si tocam marunt, legumele.

Scurgem ciupercile de apa si le tocam mai marunt.

Punem uleiul la incins si adaugam mai intai ceapa si morcovul, iar dupa cateva minute ciupercile.

Presaram putina sare peste ele, cimbru, piper si maghiran si acoperim vasul.

Le lasam sa se inabuse la foc mic spre mediu pana sunt bine patrunse, apoi adaugam usturoiul, ardeiul si carnea tocata.

Amestecam din cand in cand cu o paleta sa se patrunda si carnea uniform.

Presaram din nou condimente, inclusiv boia de ardei si lasam vasul pe foc pana cand carnea este bine preparata.

Stingem focul si adaugam patrunjelul tocat.

Lasam ingredientele sa se raceasca usor, apoi peste carnea tocata adaugam 1 ou intreg si doua galbenusuri, iar peste cus-cus, adaugam doua albusuri batute spuma.

Ungem o forma termorezistenta cu unt, asezam jumatate din cus-cus, apoi carnea tocata si legumele si deasupra acoperim cu cus-cus.

Radem cascavalul deasupra, asezam si cateva bucati de rosii deshidratate si dam vasul la cuptor pentru 25 minute la 180 de grade.

Servim mancarea cu ketchup si legume proaspete, sau cu muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de cus-cus, cu carne tocata si legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Xandrinne 1

14.03.2015, 07:27

Merisor 1

14.03.2015, 07:55

Panacris 1

17.03.2015, 08:55

Suuppeerr!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

pe 16.06 la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Pate din ficat de pui