Gulas unguresc

de oanapl in Vita, 14 Mar 2017 | 6958 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 g carne de vita
  • 2 cepe albe (mari)
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov mic
  • 100 g telina radacina
  • 1 rosie
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 6 cartofi
  • 50 ml ulei
  • 100 g faina
  • 1 ou
  • 1 legatura patrunjel verde
  • apa
  • 3 g boia ardei iute
  • 3 g boia de ardei dulce
  • 1 catel de usturoi
  • chimen
  • cimbru
  • sare
  • piper
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas unguresc:

Se curata carnea de pielite, se spala si se taie bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie fasii subtiri. Morcovii si telina se curata, se spala si se rad prin razatoarea fina. Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi mici. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Rosia se spala si se taie cubulete. 

Ceapa se inabusa in ulei si 100 ml apa, impreuna cu morcovii si telina. Se adauga rosia, ardeiul gras, bucatile de carne, cca 200 ml apa si se lasa sa fiarba cca 40 minute. Din oua, faina, sare si putina apa (50 ml) se prepara o coca de consistenta tare, din care se iau cu lingura bucati mici (cat o aluna), care se fierb in apa cu sare, formandu-se galuste. In sosul cu carne, se adauga cartofii taiati cubulete, pasta de tomate, boia de ardei dulce, boia de ardei iute, sare, piper, chimen, usturoi pisat, cimbru si se continua fierberea cca 30 minute. Se adauga galustele fierte si se mai fierb 5 minute. 

 Gulasul unguresc se serveste cald, cu patrunjel verde si smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas unguresc" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Hamburgeri