Halva din gris

de sasha in Dulciuri, 17 Mai 2013 | 3004 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250g gris
  • 200g unt nesarat
  • 250 apa
  • 250 g zahar
  • 200 g seminte de floarea soarelui
  • 100g alune nesarate
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Halva din gris:

Se pune la fiert apa cu zaharul si se lasa sa fiarba cca 20 de minute pana se ingroasa. Topim untul si se adauga  grisul in ploaie si semintele, se lasa sa caleasca pana cand absoarbe tot untul, apoi se adauga peste sirop si se amesteca continuu pana se dezlipeste de pe marginile vasului, dupa care se da deoparte si se inveleste cu un prosop ud, asteptam sa se unfle grisul.

Cand s-a unflat se taie in patratele si se rostogolesc peste alunele zdrobite si le dam la rece pentru 1h.

Daca ti-a placut reteta noastra "Halva din gris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Risotto cu capsuni