Homemade Mozzarella I

de _Alina_ in Aperitive / Garnituri, 19 Mai 2012 | 7799 vizualizari

 

Cui nu-i place mozzarella?!
Daca sunteti iubitori de mozzarela, azi va voi invata cum sa faceti acasa aceasta banzica delicioasa. Nu e greu, dar cere multa rabdare si timp.

 

INGREDIENTE

  • 7 l lapte integral
  • 500 ml zer (sau iaurt)
  • cheag (daca folositi pastile -> 1/2 tableta dizolvata in 4 linguri de apa, daca folositi lichid -> 14-16 picaturi)
  • apa
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Homemade Mozzarella I:

1. Punem laptele + zerul intr-un vas de  inox pe foc si incalzim pana la 30 °C.
2. Oprim focul, adaugam cheagul si invartim.
3. Punem deasupra vasului un capac si il invelim cu un prosop.
4. Dupa 1 h scoatem capacul si taiem coagulul in patrate. Acoperim din nou cu capacul si prosopul si mai lasam 1 h.
5. Scoatem coagulul intr-o sita si il lasam la scurs cam 2 h, timp in care il intoarceti (cam la 40 min)
6. Taiem coagulul in felii mici  pe care le punem in sita cam 30 min.

7. Infierbantati 2 l apa.
8. Puneti feliutele de branza intr-un vas si turnati apa fierbinte peste ele.

9. Invartiti branza cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza si devine elastica.

10. Intr-un alt vas puneti apa rece si sare.
11. Formati bilute din branzica si punetile in bolul cu apa rece. Le lasati in apa 5-10 min.

12. Scoateti bilutele de branza din apa si  lasati-le la scurs 5 min.

13. Impachetati si dati la frigider, lasati la maturat min 7 zile (desi recomandat este 40 zile).

14. Rezista in frigider pana la 1 - 1 1/2 luna (poate si mai mult, dar la noi se termina in cateva saptamani :))

TIPS-URI

1

Eu folosesc lapte de la tara, nu stiu daca iese cu lapte pasteurizat pt ca nu am incercat... Asa ca cine nu are parinti/bunici la tara sa si-i cumpere :P

2

Din 7 l de lapte ies ~ 800 g mozzarella.

3

Iese si fara sa adaugati zer/iaurt - e putin mai tare (nu mult)

Daca ti-a placut reteta noastra "Homemade Mozzarella I" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Teona 1

29.05.2012, 19:54

bestiala reteta!

Teona 1

29.05.2012, 19:58

unde gasesc cheag?

_Alina_ 1

30.05.2012, 09:09

Merci Teona!
Eu am gasit cheag la un magazin naturist, dar banuiesc ca se gaseste si in magazinele din piata.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mozzarella facuta in casa