Hummus cu lipii

de cristina1985 in Mancaruri de post, 29 Iul 2021 | 8869 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru lipii:
  • 150 g faina integrala (sau secara sau ovaz )
  • 130 g faina 000
  • un praf sare
  • 1 lg ulei masline
  • 200 ml apa
  • 1 lg-ta bicarbonat
  • Pentru hummus:
  • 1 borcan naut 540 g ( scurs 400 g)
  • 1 lg ulei masline
  • 2 catei usturoi
  • sare
  • zeama lamaie
  • 1/2 lingurita chimen macinat
  • 8 lg zeama de la naut
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hummus cu lipii:

   Lipii: se amesteca cele doua tipuri de faina ,cu sarea si bicarbonatul (eu nu l-am stins).Se adauga apa si uleiul de masline.Se amesteca putin, doar cat sa se formeze coca.Daca este prea lipicios, mai adaugati putina faina.Sa nu-l framantati prea mult, pentru ca se va intari! Se lasa sa se odihneasca 20 minute,acoperit.

   Pentru hummus: se pun toate ingredientele intr-un robot de bucatarie, se mixeaza si gustati daca mai trebuie sare sau zeama lamaie.

    Aluatul pentru lipii, se intinde , se decupeaza forma dorita.Eu am decupat cu un vas de plastic,cu diametru de 15 cm .Au iesit 8 lipii. Am pregatit o tigaie de clatite, am uns-o cu ulei, am pus-o pe ochiul mare,pana s-a incins.Apoi am  pus cate 1 lipie si am micsorat flacara . Se intorc, cand sunt rumenite.Nu le lasati prea mult, in tigaie, pentru ca vor deveni uscate.Am procedat la fel si cu celelalte.

    Eu am servit hummusul cu lipii si salata de legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Hummus cu lipii" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Pasta de naut reteta delicioasa de post