Hummus (pasta de naut)

de aziz in Aperitive / Garnituri, 8 Apr 2012 | 13932 vizualizari

 

Astazi o sa va spun cum fac eu pasta de hummus (pasta din boabe de naut) ...mod asemanator iahniei de fasole.......

 

INGREDIENTE

  • 500 gr naut uscat sau din conserva
  • o ceapa
  • 2 rosii
  • un bat de telina
  • 2 linguri harissa (pasta de ardei iute rosu, chilli)
  • 70 ml ulei de masline
  • usturoi 2 catei
  • sucul de la jumatate de lamaie (obtional)
  • sare, piper
  • supa de vita 1 litru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hummus (pasta de naut):

Daca folositi naut uscat acesta se pune la inmuiat o noapte a doua zi se clateste si se pune la fiert in apa cu sare pana da un clocot doua, se arunca apa si se pune nautul din nou la fiert in supa cu legumele de mai sus si doar un catel de usturoi.
Daca folositi naut din cutie  doar clatiti cu apa si ii dati cateva clocote in supa, cam cand sant fierte restul legumelor adaugati nautul.
Dupa ce a fiert se pune nautul in blender (nu aruncati supa si nici legumele) legumele fierte, usturoiul crud, putina supa si pasam tot;  poate va mai fi nevoie de putina supa, mai puteti adauga, apoi harissa si uleiul de masline amestecati din nou.
Pasta obtinuta se poate pastra in frigider aproximativ o saptamana, daca va tin nervii :)). Se serveste cu ulei de masline deasupra, harissa, cu seminte de pin prajite, cu patrunjel verde sau coriandru, cu paprika, cu pesto si lista poate continua......
Stiu ca o sa-mi spuneti dar cu pasta de susan ce am facut :)). Ei bine ma feresc de ea putin pentru ca in ultima perioada am simtit ca fac putina alergie la ea .....dar merge foarte bine si fara .....

Daca ti-a placut reteta noastra "Hummus (pasta de naut)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv midinette cu pui si salata de cruditati