Krem a la krem

de gaby_duceag in Prajituri, 6 Sep 2012 | 15749 vizualizari

 

Am implinit 34 de ani.
Sunt mare, nu?
Minte..n-am multa, dar cata am ..incerc s-o folosesc constructiv, sa nu depozitez in ea ranchiuna si rautate, sa invat lucruri noi, sa ma perfectionez si sa iubesc :).
Nu-mi iese mereu...da' ce..voua va iese?

As mai vrea inca multe de la viata.
Multumesc Domnului pentru tot ce am dar Il si rog sa-mi mai dea :))))).
Sunt o tzaruca tristutza si obosita.ps. a nu se percepe gresit :)). io-s o vesela :))) (cu accent pe veselie, nu pe farfuriile de servit mancare :)))) da' acu-s obosita, racita si-mi trece>:d

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • Un plic Creme Olle de ciocolata –DR. Oetker (eu nu am gasit la market si am pus “crema pt prajituri cu gust de ciocolata")
  • Crema
  • 350 ml frisca lichida (eu folosesc Hulala ca aici n-am alta)
  • 150 ml lapte rece
  • 2 linguri zahar pudra
  • Un plic de Crème Olle de vaniliei (idem ca la cea de ciocolata,nu gasesc, pun altceva, nu-i crima :)) )
  • Glazura
  • 100 gr ciocolata vrac
  • 40 gr frisca lichida ,
  • 50 gr unt si o lingura de coniac
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Krem a la krem:

Blat

Separi galbenusurile de albus.Bati spuma albusurile, adaugi pe rand cate o lingura de zahar batand dupa fiecare apoi pui pe rand galbenusurile. Pui si pliculetul de crema, omogenizezi si gata!

Zi ca nu-i mai mult decat simplu!Pui compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si pudrata cu faina (tava de 20/25cm)si bagi la cuptor la foc mediu pentru aprox 25 minute.

Crema

Pui totul in vas si mixezi,intai la viteza mica, apoi la o treapta superioara.Trebuie sa devina o crema legata bine.

Aaa!

Eu am pus si doua pliculete de zahar vanilat care-au dat gust minunat cremei

Pe blatul rece intinzi uniform crema intr-un strat gros si nivelezi.

Bagi la frigider.

Scoti tava, portionezi prajitura cu un cutit bine ascutit, si glazurezi fiecare prajitura cu glazura obtinuta prin topirea ingredientelor la foc mic.

O ornezi sau nu.Eu am oprit putina crema si am decorat prajiturelele.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Krem a la krem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (63)

danielaR 1

30.08.2013, 11:57

am facut si eu e super

Krystyan Trendy 1

09.11.2013, 16:59

mmm...ce deliciu

Ligia Bxl 1

04.12.2013, 09:56

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Kati