Kritharaki

de Doralinda in Mancaruri cu carne, 29 Noi 2012 | 14200 vizualizari

 

Kritharaki se numesc pastele care sunt ca orezul basmati dar mai mari si mai groase putin, e o reteta foarte des intalnita in bucatariile grecesti! Si o mancare foarte usoara si placuta de copii, cel putin,la ale mele fetite le place mult!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne de vita ( pulpa care e mai moale si fara grasime sau nerv)
  • 500 gr paste
  • sos concentrat rosii cca 50 gr
  • pasta rosii cca 50 gr
  • sare
  • piper
  • oregon
  • 2 foi dafin
  • 100 ml ulei masline
  • 1 ceapa
  • o lingurita praf de scortisoara ( da foarte bun gust tuturor sosurilor rosii cu carne!)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kritharaki:

Intr-o oala sub presiune, se caleste putin ceapa apoi se pune carnea taiata bucati mai mari si se mai lasa putin pana se rumeneste pe toate partile. Se adauga apoi toate ingredientele ( in afara de paste) si se putine si apa cat sa acopere carnea cu vreo 2 degete, dupa care se inchide oala sub presiune si din momentul in care se ridica valva ( sau din momentul in care a inceput sa fiarba) se lasa la foc mic ptr 45 min. Cand e gata, luam capacul si mai lasam sa dea un clocot cu oala descoperita.

Fierbem pastele, apoi le adaugam la sosul cu carne. Se pot servi asa, dar daca are mult sos, si ptr un gust mai bun, puteti da la cuptor 180C ptr 15-20 min.

TIPS-URI

1

Sosul de carne se poate servi si cu piureu de cartofi!

2

Scortisoara e tot secretul in aceasta reteta! Folositi-o!

Daca ti-a placut reteta noastra "Kritharaki" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Doralinda 1

03.12.2012, 00:42

Ruxy, nu mananc mult si totusi nu scad in greutate!!! Doar gustand! Cand suntem in vacanta in grecia, ei bine, nu gatesc, mancam afara si pierd din greutate! Deci,ar trebui sa nu matesc ada des! te pup, o seara buna!

monikamona 1

18.03.2014, 15:31

este orz

Doralinda 1

19.03.2014, 18:01

Monikamona,total gresit! Cauta pe google si ai sa vezi ca sunt paste! Cred ca stiu ce mananc,iar asta cu siguranta nu e orz!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste cu sos si snitele la cuptor