Lasagna cu carne de porc

de mirela0911 in Lasagna, 29 Oct 2017 | 23936 vizualizari

 

O bunatate si mai mare dragul sa-i auzi pe copii in timp ce mananca cum exclama: hmmm! :X

 

INGREDIENTE

  • foi lasagna
  • 200 g cascaval

Pt. sosul de carne:

  • 600 g carne de porc tocata
  • 1 buc ceapa
  • 1 buc morcov
  • 4-5 lg ulei
  • 1 lgt pasta de ardei
  • sare, piper dupa gust
  • 500 ml suc de rosii

Pt. sosul Bechamel:

  • 100 g unt
  • 100 g faina
  • 900 ml lapte
  • sare dupa gust
  • 1 varf cutit nucsoara macinata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu carne de porc:

Se prepara sosul de carne. Se curata ceapa si se taie marunt. Morcovul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mici.

Intr-o cratita se pune uleiul la incins, apoi se adauga ceapa sa se caleasca. Se adauga si morcovul si se lasa sa se caleasca bine. Se adauga carnea tocata, se amesteca si se lasa la calit pana se albeste. Se adauga pasta de ardei apoi sucul de rosii. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se lasa sa fiarba cca 20 de minute.

Intre timp, se pregateste sosul Bechamel. Se incalzeste bine laptele. Se pune untul la topit, apoi se adauga faina. Se amesteca bine. Se toarna putin cate putin, amestecand cu un tel intre timp, laptele fierbinte. Se lasa pana se ingroasa putin. Se adauga sare dupa gust si nucsoara. Se ia de pe foc.

Intr-o tava (eu am folosit un vas de yena) se toarna vreo 2 polonice din sosul Bechamel, se asaza foile de lasagna una langa alta si se toarna din nou sos. Se pune un strat din sosul de carne si se acopera cu foi de lasagna. Se toarna din nou sos Bechamel, iar un strat de carne si din nou foi de lasagna. Se toarna peste ultimul strat de foi sosul alb, apoi se presara cascavalul dat pe razatoarea cu gauri mici. 

Se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pana se rumeneste frumos deasupra si foile sunt moi, cca 40 de minute.

Se servesc cu mare pofta!

TIPS-URI

1

Se poate inlocui carnea de porc cu cea de pui.

2

Se pot adauga chiar si ciuperci in sosul de carne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

kytz 1

03.11.2017, 08:49

Bună tare!

Cristina_23 1

16.08.2021, 15:11

Foarte interesanta rețeta. O întrebare...este recomandat acoperirea vasului cât timp va sta la cuptor?
Mulțumesc

mirela0911 1

17.08.2021, 06:37

Cristina_23 multumesc! Se poate acoperi vasul cat sta la cuptor iar in ultimele 5-10 minute se lasa fara, pentru a se rumeni frumos deasupra.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu carne si mozzarella