Lasagna vegetariana

de Bucataras in Kamis, 6 Dec 2017 | 10460 vizualizari

 

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte?
E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa. 
Reteta video completa o gasesti mai sus!
Pofta buna!

 

INGREDIENTE

  • Foi lasagna – 18 buc
  • Zucchini – 1 buc
  • Dovlecei – 2 buc
  • Vinete – 2 buc
  • Ulei de masline – 100 ml
  • Busuioc Kamis – 2 linguri
  • Boia dulce Kamis – 2 linguri
  • Cimbru Kamis – 2 linguri
  • Sare, piper – dupa gust
  • Sos de rosii:
  • Ceapa rosie – 2 buc
  • Ciuperci – 300 g
  • Ulei de masline – 30 ml
  • Usturoi granulat Kamis – ½ lingura
  • Vin rosu – 50 ml
  • Rosii uscate – 150 g
  • Rosii cuburi la conserva – 250 g
  • Zahar – ½ lingurita
  • Sare, piper
  • Sos Bechamel:
  • Unt – 50 g
  • Faina – 50 g
  • Lapte cald – 850 ml
  • Frunze Dafin Kamis – 2 frunze
  • Sare si piper alb – dupa gust
  • Nucsoara rasa Kamis – ½ lingurita
  • Ceapa granulata Kamis – 1 lingurita
  • In plus:
  • Branza de burduf – 300 g
  • Mozzarella – 250 g
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna vegetariana:

Taie vinetele, dovleceii si zucchini rondele;

Stropeste-le cu ulei de masline si condimenteaza-le cu busuioc, boia dulce, cimbru, sare si piper; Baga-le la cuptor la 180 de grade C, pentru cca 15 min;

Sos Bechamel:
Topeste untul intr-o craticioara;
Adauga faina si incorporeaz-o pana la omogenizare;
Pune laptele cald si amesteca cu un tel;
Pune frunzele de dafin, sare si piper alb dupa gust;
Adauga nucsoara si ceapa granulata; 
Amesteca pana se incheaga;
Scoate foile de dafin;
Rupe branza de burduf;
Da mozzarella pe razatoare;
Asamblare:
Pune1-2 polonice de sos bechamel in tava de cuptor 
Pune 6 foi de lasagna intercalate;
Pune alt strat de sos bechamel si sos de rosii;
Intercaleaza apoi vinete, dovlecei si zucchini;
Presara un strat de mozzarella si burduf;
Pune alte 6 foi de lasagna urmate de sos bechamel;
Intinde-l bine si adauga si restul de sos de rosii;
Pune un alt strat de vinete, dovlecei si zucchini;
Presara alt strat de mozzarella si burduf;
Adauga ultimul strat de foi de lasagna si ultimul strat de sos bechamel;
Pune restul de mozzarella si burduf ramase;
Da la cuptor cca 15-20 min, la 180 de grade Celsius, pana se gratineaza totul;

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna vegetariana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

mihaelar63 1

20.11.2018, 02:18

VI 1

25.10.2019, 13:21

Aurelia 07_07 1

18.12.2019, 22:46

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Lasagna clasica reteta traditionala italiana