Lichior smochine

de Constelatialeu in Bauturi, 4 Oct 2021 | 6569 vizualizari

 

Smochinele astea nu se mai satura sa se inmulteasca si imi dau mie de lucru, in caz ca am vreun gand sa lenevesc. M-am gandit eu ca o parte din smochine sa le transform intr-un lichior, asa ca m-am pus pe treaba sa nu ma lenevesc prea rau. In reteta ppe care am gasit-o scria ca trebuie alcool de 45 grade, eu n-am avut, dar am pus o tuica de gutui traznet de buna ( zic unii, eu nu beau tuica dar m-am specializat in facut tuicomicina). Azi am executat prima etapa din cele 3 etape prin care trebuie sa treaca acest lichior.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de smochine ( nici foarte verzi nici foarte coapte, potrivite)
  • 2 l tuica de gutui de cca 40 grade
  • 600 g zahar
  • 200 m apa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lichior smochine:

Mai intai am spalat smochinele, le-am taiat coditele, apoi le-am taiat in sferturi, le-am asezat intr-un borcan incapator si am turnat tuica peste ele. Aceasta este prima etapa, se lasa la macerat o saptamana, se amesteca din cand in cand. Dupa o saptamana se fierbe un sirop din zahar si apa, se raceste apoi se toarna peste smochine si tuica, se mai lasa o saptamana la macerat, se amesteca din cand in cand, aceasta este a doua etapa. Ultima etapa consta in strecurarea fructului de lichid, punerea lichidului in sticle de sticla, se lasa la fermentat 2 luni de zile. Deci ne auzim si povestim la inceput de decembrie ce lichior a iesit, atunci revin si cu fotografii din urmatoarele 2 etape.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lichior smochine" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Lichior-crema de ciocolata - Reteta nr. 200