Linte cu kaizer afumat

de Ina in Mancaruri cu carne, 26 Mar 2011 | 9250 vizualizari

 

Luna trecuta am descoperit lintea. In fapt, tot Costel e "vinovatul", pentru ca el mi-a comandat retete cu linte, care i-au facut lui cu ochiul prin reviste :P
Nu regret ca am incercat, chiar mi-au placut retetele incercate ;)
Aceasta e doar una din ele...

 

INGREDIENTE

  • 250 g linte verde
  • 100 g kaizer afumat
  • 1 morcov mare
  • o ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • o bucata de telina
  • o cutie cu rosii in bulion
  • 2 foi de dafin
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • ulei pentru calit legumele

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Linte cu kaizer afumat:

   Lintea se lasa la inmuiat cateva minute intr-un vas cu apa calduta, apoi se scurge apa si se repeta  procedeul de cateva ori.  Apa va iesi destul de murdara, de fiecare data :D 

   Curatam legumele, le spalam si  le taiem rondele fine. ( eu le-am feliat  la robot  )  . 

   Feliem kaizerul.

   Incingem putin ulei , in care vom cali legumele  cu putina sare, apoi adaugam kaizerul si lasam sa se rumeneasca putin si acesta.  Adaugam rosiile tocate marunt impreuna cu o cana cu apa si lasam sa fiarba inca 5 minute.   Scurgem bine lintea si o adaugam peste legume si kaizer , condimentam  cu piper,  cimbru maruntit ,  foi de dafin si lasam sa mai fiarba cca 30 minute, pana se inmoaie lintea si capata consistenta fasolei fierte.  Din cand in cand adaugam apa si mestecam ,  lintea marindu-si volumul foarte mult. 

   Oprim focul si potrivim de sare, apoi presaram marar verde.

   Servim fierbinte , cu muratura.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Linte cu kaizer afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Varza acra cu afumatura in vas roman