Mascota cu mousse de capsuni

de Retete_Haplea in Prajituri, 6 Mai 2015 | 2990 vizualizari

 

Înveliș crocant, mijloc divin de spumă -
Mascota cu căpșuni e un desert din Rai
Creat de îngerii care din harpă sună
Pentru iubitorii de dulce trai.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru mousse:
  • 400 gr capsuni proaspete,
  • 400 ml smanatana pt frisca,
  • 200 gr zahar (puteti sa puneti mai putin zahar daca fructele sunt dulci),
  • 1 plic gelatina;
  • Ingrediente pentru crusta:
  • 240 gr ciocolata ( lapte + extra cacao)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mascota cu mousse de capsuni:

 Topim ciocolata pe bain-marie pentru crusta de ciocolata

 Cu ajutorul unei pensule de silicon, ungem formele de briose de silicon Pentru crema, mixam capsunile impreuna cu zaharul

Mixam smantana pana obtinem frisca Lasam gelatina la inmuiat in 100 ml apa rece.

 Punem pe foc piureul de capsuni si lasam pe foc pana se apropie de punctul de fierbere, amestecand in continuu ca sa se topeasca zaharul

 Luam de pe foc, apoi adaugam gelatina peste piureul de capsuni.

 Incorporam usor cu o spatula de silicon piureul de capsuni peste frisca. Lasam crema la frigider pentru 2 ore.

 Umplem formele de ciocolata cu aceasta crema

 Punem un „capac” de ciocolata topita, ca sa formam un exterior complet de ciocolata 

 Lasam la rece pana se intareste ciocolata

 Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mascota cu mousse de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mousse de capsuni, Amaretto, ness si ciocolata