Mazare cu cartofi a la grec

de eleny2010 in Mancaruri de legume, 2 Noi 2010 | 4950 vizualizari

 

usor de retinut si de facut. putin schimbata reteta fata de a noastra. dar gustoasa !

 

INGREDIENTE

  • 1borcan (plic) de mazare 450gr
  • 1 cartof mai maricel
  • 1ceapa
  • 1morcov
  • sare si piper
  • bulion
  • marar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mazare cu cartofi a la grec:

 Se curata cartoful si se taie in 4 , ceapa se da prin razatoare . iar morcovul il taiem rondele mici. 

se pune ulei in cratita si se pune ceapa,cartoful si morcovul sa se caleasca.se amesteca timp de 1 timp .sa se caleasca si sa nu sa arda cratita la fund.

se spala mararul si se toaca marunt,adaugandu-se cu celelalte ingrediente.

Dupa aceea se pune si mazarea si se amesteca putin sa se caleasca. Se condimenteaza cu sarea si piperul si se adauga 2 pahare de apa sau cat este nevoie. se pune la fiert la foc mic si cand incepe sa fiarba se adauga si jumatate de lingura de bulion sau cat este nevoie sa se inroseasca mancarea.

           Pofta buna!!!!!!

TIPS-URI

1

Eu folosesc in mancaruri ulei de masline

2

Merge servita cu branza .

3

cine vrea ,poate sa adauge si putin cimbru (mie nu imi place).

Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare cu cartofi a la grec" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta delicioasa de mazare cu sos: simplu, rapid si de post