Melcisori cu branza si Green Sugar

de diaconta in Dulciuri, 25 Sep 2016 | 3433 vizualizari

 

“Ziua când îmi răsfăţ nevasta”
Eu zic să ne răsfăţăm şi azi,adică eu ,posibilă nevastă :)))
O  reţetă foarte simplă pentru azi,melcişori din aluat pufos cu umplutură cremoasă din brânza de vaci,
Si pentru ca am vrut să mai reduc numărul de calorii,am înlocuit zahărul cu  îndulcitor Green Sugar şi am testat şi Green Sugar cu aromă de vanilie Bourbon.
 
Eu zic că a ieşit ceva foarte gustos.Rămâne să vă convingeţi.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 400 g faina
  • 180 g unt 82 % grasime
  • 50 g îndulcitor Green Sugar
  • 5 oua(sau 4 oua daca sunt mai mari)
  • 7 g drojdie uscata (1 plic)
  • ½ lingurita sare
  • 2 plicuri Green Sugar cu aroma de vanilie Bourbon

Pentru umplutura:

  • 500 g brânza de vaci
  • 1 lingura smântâna
  • 2 linguri îndulcitor Green Sugar
  • Coaja de lamâie
  • Stafide

Pentru uns:

  • Un galbenus + lapte
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu branza si Green Sugar:

Intr-un bol am amestecat faina cu îndulcitorul Green Sugar,am facut o adâncitura în mijloc,am pus drojdia,puţina apa calduta,am acoperit cu putina faina si am lasat sa dospeasca.

Am amestecat apoi putin si am adaugat ouale,vanilia si sarea.

Untul moale l-am taiat cubulete.

Am început sa mixez  cu paletele pentru framântat si am adaugat treptat cubulete de unt.

In functie de marimea oualor s-ar putea sa mai fie nevoie de faina.

Se framâta pâna ce aluatul devine elastic si se desprinde de pe peretii vasului.

Se formeaza o bila din aluat,se acopera cu o folie si se pune la frigider pentru câteva ore.

Pentru umplutura am mixat toate ingredientele,mai putin stafidele.

Stafidele le-am pus la înmuiat cu putina apa calduta.

Am scos aluatul de la frigider,am întins o foaie nu foarte groasa,am pus umplutura de brânza si stafidele scurse bine,Am rulat, apoi am taiat bucati de aproximativ  3 cm,pe care le-am asezat în tava,cu partea taiata în sus.

Le-am uns cu galbenusul amestecat cu lapte si le-am pus la cuptor,la 180 de grade pentru 30 de minute.

 

S-aveţi poftă !!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu branza si Green Sugar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem de mere (de post)