Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR in Paste, 25 Sep 2017 | 5079 vizualizari

 

Îmi plac pastele, îmi place și telemeaua, așa că prepar uneori din aceste ingrediente o cină bună și sățioasă.

 

INGREDIENTE

  • 300 grame melcișori
  • 500 grame telemea de vaci
  • 50 grame cașcaval Delaco
  • 3 ouă
  • 50 grame unt
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu telemea, la cuptor:

Melcișorii se pun la fiert într-o oală cu multă apă fierbinte, sărată.

Între timp, se răzuie telemeaua și cașcavalul și se bat bine cele 3 ouă.

Când pastele sunt aproape fierte, se strecoară, se clătesc de două ori în apă rece și se lasă puțin la scurs.

Se unge cu unt o tavă, în care se pune un strat de melcișori, apoi un strat de telemea rasă, un alt strat de melcișori și altul de telemea. 

Se toarnă deasupra ouăle bătute. Untul rămas se taie bucățele și se pune deasupra, după care se presară cașcavalul răzuit.

Se dă tava la cuptor și când preparatul este rumenit frumos, se scoate și se servește cald.

TIPS-URI

1

Nu țineți prea mult timp mâncarea în cuptor, ca să nu se usuce.

2

În loc de telemea, puteți folosi brânză de burduf.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu telemea, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

RODIMUR 1

26.09.2017, 12:02

Mulțumesc, Mihaela!

Ancutsa 1

26.09.2017, 15:58

Foarte gustoasa! Eu ii pun si zahar, iese ca un desert! La noi "e bataie" pe crusta crocanta!

RODIMUR 1

26.09.2017, 16:15

Ancutsa, și mie-mi place cu zahăr, iar soțul se amuză, că e o combinație de sare cu zahăr...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Tortellini ( bicolori ) de casa, cu ciuperci si cascaval