Midii in sos de vin

de Sim0na in Fructe de mare, 26 Apr 2013 | 5123 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg midii congelate prefierte
  • ulei de masline
  • 100 g unt
  • cca 1 l vin alb semidulce
  • 5 catei de usturoi
  • leustean uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Midii in sos de vin:

Midiile le-am spalat bine in mai multe ape, pentru a elimina toate impuritatile. Intr-o cratita sau tuci incapator am pus uleiul de masline si untul. Cand untul s-a topit am adaugat vinul, iar cand a inceput sa clocoteasca am pus midiile. Le-am lasat cca 10-15 minute, amestecand cu grija. Am adaugat usturoiul pisat si mai mai lasat vreo 5 minute, apoi am pus leusteanul si am oprit focul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii in sos de vin" nu uita sa-i faci un review.
 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Midii cu taitei chinezesti