Midii/Scoici cu sos de smantana, usturoi si patrunjel

de Catalina L in Fructe de mare, 28 Iul 2021 | 4240 vizualizari

 

Suntem in plin sezon, imi place sa le fac duminica dupa ce le cumparam proaspete.

Se gatesc de obicei in vin alb cu ceapa si ierburi aromatice sau "à la crème" cu smantana.
Aici le-am facut rapid cu smantana, usturoi si patrunjel.
Am tot timpul intr-o cutie mica la rece, un amestec patrunjel-usturoi-sare marina si ulei . Este perfect pentru fructe de mare si peste.   https://www.blogulluicatalina.com/2021/07/midiiscoici-cu-sos-de-smantana-usturoi.html
 

 

INGREDIENTE

  • 700 -800 gr de midii
  • 2 linguri bune de smantana
  • 100 ml de apa
  • sare, piper
  • boia de ardei

Sos usturoi-patrunjel: 1 lingura si jumatate(restul il utilizati la alte retete)

  • 1/2 legatura de patrunjel
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare groasa
  • 3 linguri ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Midii/Scoici cu sos de smantana, usturoi si patrunjel:

Mixati patrunjelul, usturoiul, sarea si uleiul.
Amestecati si pastrati intr-o cutie la rece.

Se spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide).  

Daca nu sunt gata curatate se curata bine cu cutitul.

Amestecati 100 ml de apa cu jumatate de lingura de sos patrunjel-usturoi.

Intr-o cratita se caleste 1 lingura din sosul preparat cu patrunjel.  

Puneti midiile, amestecati. Varsati apa cu sos si acoperiti. Gatiti la foc iute 8-10 minute până când midiile se deschid.  

Dupa 4 minute puneti smantana amestecati si acoperiti.

Verificati, cand sunt bine deschise luati de pe foc si serviti-le imediat.

Aruncati midiile care nu s-au deschis.

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii/Scoici cu sos de smantana, usturoi si patrunjel" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salata de ciuperci pleurotus cu iaurt, usturoi si patrunjel