Miel la cuptor cu rozmarin, miere si cartofi noi

de laylalala in Oaie, 6 Apr 2010 | 19434 vizualizari

 

Reteta din miel pe care o pregatesc de Pasti ...

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe verzi, tocate
  • 4 linguri sherry
  • 2 linguri ulei de masline cu aroma de lamaie
  • 1 lingura miere
  • 4 fire de rozmarin, rupte in bucati mai mici
  • sare de mare cu ierburi aromate
  • 1 pulpa de miel (de aprox. 700 gr)
  • 500 gr cartofi noi rosii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miel la cuptor cu rozmarin, miere si cartofi noi:

Incalzeste cuptorul la 200⁰C.Intr-un vas termorezistent, aseaza ceapa verde tocata si 4 linguri sherry.Freaca pulpa de miel cu 1 lingura ulei de masline si 1 lingura miere apoi inteap-o cu firisoarele de rozmarin.Asezoneaza cu sare de mare cu ierburi aromate apoi aseaza pulpa peste ceapa din tava.
Intr-un vas amesteca cartofii cu 1 lingura ulei de masline ramas , sare de mare cu ierburi aromate apoi aseaza-i langa pulpa din vas.Da totul la copt 1h 15 minute – 1h 30 minute pana cand legumele si carnea s-a facut.
Dupa ce carnea este gata, scoate vasul din cuptor, acopera-l cu folie de aluminiu si lasa-l deoparte 20 minute apoi serveste..

Nu dati gres preparind aceasta reteta de miel pentru Pasti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Miel la cuptor cu rozmarin, miere si cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Oana 1

07.04.2010, 13:27

Mama, cred ca tare bun a fost! Arata de nota 10

marianascarlat 1

02.05.2013, 07:40

VI 1

24.03.2018, 19:16

Foarte bine arata!

COMENTEAZA

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Stufat de miel