Miere de papadie

de Andra_Constantinescu in Sirop / Compot, 27 Apr 2020 | 3980 vizualizari

 

"Papadia este o planta medicinala folositoare pentru tratamentul afectiunilor hepatice si biliare. Are un efect remarcabil in tratamentul tulburarilor de metabolism, in artrita si reumatism. Este buna pentru curatarea sangelui. Face minuni in tratamentul hepatitei cronice, in diabetul zaharat, in tratamentul eruptiilor si eczemelor.
De asemenea, este utila in combaterea lipsei poftei de mancare, la bolile de rinichi si vezica urinara.
La copii ajuta la combaterea constipatiei si a viermilor intestinali, la combaterea starilor de debilitate si avitaminoze."
(preluare din cartea "100 de leacuri pentru 100 de boli" de Alexander Grady, editura Gemma Pres, anul 2000)
Nu am crezut ca aceasta miere de papadie chiar are gust ca mierea. Am fost placut surprinsa si va invit sa o incercati, mai ales ca aduce atatea beneficii sanatatii.

 

INGREDIENTE

  • 200 g flori deschise de papadie
  • 1 l apa
  • 1 kg zahar
  • zeama de la o lamaie crescuta in gospodarie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miere de papadie:

Florile de papadie se culeg dimineata, cand sunt deschise, preferabil dintr-un loc curat, nepoluat.

Se spala in 2-3 ape si se pun la foc intr-un litru de apa. Se clocotesc 3 minute, apoi se opreste focul si se acopera vasul cu un capac. Se lasa la infuzat circa 8 ore.

Dupa aceea, se strecoara infuzia de papadie printr-un tifon si se storc bine florile. Se adauga si zeama de lamaie. Lichidul astfel obtinut se pune din nou la foc impreuna cu zaharul pana cand trece de testul picaturii (se pune o picatura de sirop pe o farfurie si daca nu se imprastie inseamna ca siropul este gata).

Siropul se pune fierbinte in sticlute sau borcane curate si uscate. Se infileteaza capacele.

Sticlutele sau borcanele se pun sub o patura si se lasa sa se raceasca peste noapte.

Mierea de papadie se poate servi intinsa pe paine cu unt sau se poate bea diluata cu apa minerala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Miere de papadie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sirop de papadie