Ostropel de pui

de Patricia Iordache in Pui, 28 Iul 2013 | 16926 vizualizari

 

N-am mai facut de multa vreme acest preparat si mi s-a facut o pofta...Am intrebat sotul si copilul: Mancati niste ostropel? Raspunsul a fost: Oooo, da!!Si faci si o mamaliguta...Asadar...am trecut la treaba si iata ce-a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 6 pulpe de pui inferioare;
  • 1 ceapa mare;
  • 5 catei usturoi+ 3 catei usturoi (pe care ii punem la sfarsit);
  • 1 morcov;
  • 1 lingura cu bulion;
  • 170 ml. pasta de rosii;
  • 700 ml. apa calda/supa de pui/supa de legume;
  • 80 ml. vin alb;
  • 2 frunde de dafin;
  • 1 lingurita de cimbru uscat;
  • 1 lingura cu faina;
  • sare;
  • piper;
  • putin ulei (pentru prajit);
  • patrunjel verde (cat dorim)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de pui:

Punem uleiul intr-un vas cu fundul dublu.

Tocam marunt ceapa si o adaugam peste uleiul incalzit. Amestecam usor 1-2 minute apoi adaugam bucatile de carne si le lasam (maxim 5-10 minute) sa se albeasca carnea, avand grija sa nu se arda ceapa.

Adaugam apa calda/supa de pui (legume) si amestecam. Acoperim vasul cu un capac si lasam sa fiarba aproximativ 15 minute.

Amestecam bulionul cu pasta de rosii si lingura de faina, pana se omogenizeaza foarte bine. Radem morcovul. Turnam totul in oala, potrivim de sare, piper, adaugam si cimbrul, foile de dafin si cei 5 catei de usturoi pisati. Turnam si vinul.

Lasam sa fiarba inca 15-20 minute pana ce sosul mai scade putin si se mai ingroasa (nu foarte mult). 

Pisam si ceilalti 3 catei de usturoi ramasi, tocam si patrunjelul si le adaugam peste ostropel imediat dupa ce am oprit focul. 

 

 

TIPS-URI

1

Se serveste cu mamaliguta calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

Irina 1

16.09.2013, 11:41

Oooo, ce bunatate ai facut, Pati!

Krystyan Trendy 1

18.11.2013, 09:39

ce bine arata

Madelline 1

11.02.2014, 04:59

mmm arata bine,fac si eu astazi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ostropel de pui cu mamaliguta calda