Paine cu ovaz si faina integrala

de mihaelar63 in Piine, 13 Dec 2021 | 3365 vizualizari

 

  Aceasta paine a iesit incredibil de gustoasa si aratoas a. In plus nu ai nevoie de cantar . Am folosit ca masura etalon o cana mare de apa de 350 ml . Pentru framntare si  dospit folosesc masina de paine Tefal . De copt , coc la cuptorul electric ca imi place mai mult cum iese .

 

INGREDIENTE

  • 1 cana apa
  • 1 canalapte 3.5% grasime
  • 2 linguri miere
  • 4 linguri unt topit si racit
  • 2.5 linmgurite drojdie uscata granulata
  • 1 cana faina integrala
  • 1 cana fulgi ovaz
  • 3 cani faina alba
  • 1 lingura de sare
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu ovaz si faina integrala:

  1. Pentru inceput se pune putina apa calduta amestecata cu miere drojdie si o lingura de faina .
  2. Dupa 10 minute  incepe sa creasca si volumul se dubleaza .
  3. Acest amestec ce ainceput sa dospeasca se pun in cuva masinii de paine impreuna cu ingredientele lichide , adica  cu restul de apa , lapte si unt .
  4. Adugati  apoi ingredientele uscat , adica, fainurile si sarea .
  5.  Se pune masina pe programul de framantare dospire nr 16,care dureaz a75 minute  .
  6. In acest timp se va framnta bine un aluat ce va dospi la o temperatura mica constanta .
  7. Puneti cuptorul la preincalzit 60 grade.
  8. Aluatul se framnta putin si se transfera in doua forme de cozonac teflonate [ care au fost unse cu putin unt sau ulei ] .
  9. Imi place sa ung aluatul cu ulei in exterior pentru ca va face o crusta crocanta .
  10. Presarati deasupra fulgi de ovaz.
  11.  Se pun tavile cu aluat in cuptor sa dospeasca inca 30 minute pana cand va creste frumos .
  12.   Ridicati temperatura la 220 grade tim de 10 minute .
  13. Dupa acest timp temperatura se reduce la 180 grade  inca 30 minute .
  14. Paine ar fi gata mai repede dar mie imi place sa fie bine coapta cu miezul aerat .
  15. Cand am scos painea din cuptor am observat ca are coaja cam tare .
  16. Am mai lasato inca 10 minute acoperita cu un servet de bucatarie , dupa care am transferato pe un grilaj de inox sa se aeriseasca .
  17. Am obtinut o paine senzational de gustoasa pe care am putut sa o tai in felii foarte subtiri . Bineinteles ca am avut si cu ce !!! Cutit fain si de calitate , special de piine primit de la Bucataras !!!!
  18.   Pofta mare !!!

TIPS-URI

1

Ingredientele folosite trebuie sa fie la temperatura camerei .

2

Pot fi tinute chiar aproape de o sursa de caldura . Asta va favoriza dospirea frumoasa .

3

Am obtinut o paine senzational de gustoasa pe care am putut sa o tai in felii foarte subtiri . Bineinteles ca am avut si cu ce !!! Cutit fain si de calitate , special de piine primit de la Bucataras !

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu ovaz si faina integrala" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paine,colaci,placinte ardelenesti