Paine cu seminte si mac

de mihaelar63 in Piine, 12 Mai 2019 | 3643 vizualizari

 

  "Retete pentru mese in familie"
De cand am masina de paine, nu am mai cumparat painica. O prepar eu in diverse combinatii. De preferinta sa nu fie alba de tot, cu faina integrala sau de secara. De data aceasta am pus seminte. Diferenta a fost data de semintele de mac care mi-au placut foarte mult !!!

 

INGREDIENTE

  • 460 ml apa
  • 2 linguri ulei rapita
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita zahar
  • 270 gr faina secara
  • 200 gr faina grau semi-alba[tip 650]
  • 140 gr faina grasu integrala
  • 3 lingurite rase drojdie uscata
  • 1 lingurita drojdie proaspata
  • 130 gr mix seminte -floarea soarelui , in ,mac
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu seminte si mac:

  1.  Se pregatesc si se cantaresc cantitatile de faina.
  2. Se masoara apa. Apa trebuie sa fie usor calduta [nu fierbinte ].
  3. Faina atrebuie sa fie la temperatura camerei.
  4. Astfel se va favoriza procesul de dospire.
  5. Drojdia proaspata se sfarma si se dilueaza cu 100 ml apa.
  6. Intr-un bol se pune 100 gr faiana. Se face in mijloc o adancitura in care se pune drojdia dizolvata impreuna cu zaharul si drojdia uscata.
  7. Amestecati si lasati ca sa dospeasca -aceasta se intampla foarte rapid cam in 10 minute.
  8. Se pune apa, uleiul si sarea in cuva masinii de paine.
  9. Urmeaza fainurile si maiaua dospita.
  10. Se transfera cuva in masina de paine -eu am Tefal.
  11. Setati programul adecvat, [In cazul meu nr.10 ] cantitatea de obtinut [1 kg] si gradul de coacere ala crustei [ mediu ].
  12. Dupa un timp de 25 minute de malaxare, masina emite un semnal sonor -acum se pune 2/3 din cantitatea de seminte.
  13. Restul de seminte il pun pe deasupara dupa ce painea a dospit -chiar inainte de coacere.
  14. Procesul de coacere dureaza 3 ore. Nu este indicat sa se deschida usa masinii fara motiv.
  15. Se poate lasa masina sa lucreze singura si se scoate painea cand ajungi acasa.

                                 Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Apa trebuie sa fie usor calduta [nu fierbinte ] .

2

Faina trebuie sa fie la temperatura camerei. Astfel se va favoriza procesul de dospire.

3

Zaharul la fel favorizeaza dospirea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu seminte si mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

pe 13.06 la 18:56

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

pe 13.06 la 18:51

Cartofi gratinați cu gorgonzola

pe 13.06 la 18:43

 Varza noua cu sorici ( si altele )

pe 13.06 la 14:45

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Paine de ovaz