Panna cotta de vanilie cu jeleu/pireu de capsuni

de Laura Alexia in Dulciuri, 25 Mai 2012 | 3486 vizualizari

 

O reteta usoara si buna daca vrei sa-i faci o surpriza culinara iubitei sau iubitului de ziua indragostitilor asa cum am facut si eu de altfel

 

INGREDIENTE

  • Panna cotta de vanilie:
  • 200 ml frisca lichida
  • 150 ml lapte
  • 45 gr zahar fin
  • esenta de vanilie/un baton de vanilie(de preferat un baton de vanilie pt ca este mai aromat)
  • 2 foi de gelatina
  • Pt jeleu de capsuni:
  • 175 gr capsuni congelate sau proaspete
  • 40 gr zahar fin
  • 2 foi gelatina
  • Pt pireu de capsuni (asa cum am facut eu reteta):
  • 175 gr de capsuni congelate sau proaspete
  • 50 gr zahad fin
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta de vanilie cu jeleu/pireu de capsuni:

Panna cotta de vanilie: Intr-un castronel hidratam foile de gelatina in cca.10 min se inmoaie. Intr-o cratita incalzim laptele+frisca+zharul  Atentie!Nu trebuie sa fiarba compozita. Se adauga peste compozitie si foile de gelatina bine scurse de apa si amesteci pana se dizolva compozitia cateva secunde. Turnam si vanilia sau punem in compozitie batonul de vanilie. Se iau 6 forme sau cesti de cafea ce au o forma conica si se ung cu un pic de ulei peretii cestii/ paharului.Turnam compozita peste si se da la rece pt 3-4 ore.

Jeleul de capsuni: Pasam  capsunile cu blenderul impreuna cu zaharul. La fel hidratam foile de gelatina. Incalzim putin pireul de capsuni si adaugam foile de gelatina, amestecam pana se dizolva. Lasi sa se raceasca si torni peste panna cotta si se da din nou la rece pt 2-3 ore pana se intareste compozitia.

Pt pireu de capsuni (asa cum  am facut eu reteta): se iau cele 175 gr de capsuni congelate sau proaspete si se paseza cu blenderul impreuna cu zaharul la un loc.

Dupa ce panna cotta a stat 3-4 ore la rece se ia o farfurie, se pune un strat de pireu de capsuni ca si o patura, peste se pune panna cotta si deasupra turnam un topping de capsuni si se pune o  capsuna ca decor.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

prima poza este cu panna cotta cu jeleu ,iar cea de-a doua este fara jeleu cu pireu capsuni

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta de vanilie cu jeleu/pireu de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Panna Cotta cu Zmeura