Papricas de hribi

de diaconta in Mancaruri de legume, 27 Sep 2010 | 13647 vizualizari

 

Tare ne mai place papricasul cu ciuperci si mamaliguta.preferati sunt galbiorii,dar acum mi s-a facut pofta de hribe,proaspete si gustoase.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr hribi
  • lapte
  • 4-5 linguri smantana
  • 2 linguri faina
  • sare,boia,vegeta
  • ulei
  • verdeata
  • carnati afumati
  • faina de malai pentru mamaliguta
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de hribi:

Hribele se spala si se taie felioare(noi de preferam mai mici pentru mancarica asta).

Se pun la prajit intr-oi cratita cu putin ulei,se amesteca si se lasa pana cand scade toata apa lasata.Se pune putina boia,sare si vegeta,cateva felioare de carnati afumat si se pune apa cat sa le acopere.

Se lasa sa fiarba cam 20 de minute.

Intre timp se amesteca faina cu putin lapte,avand grija sa nu se faca cocoloase.Se mai adauga lapte cat sa fie destul de subtire sa se poata turna peste hribe,

Se adauga smantana si apoi lapte daca mai este nevoie,sa nu fie prea groasa.

Se pune verdeata.

Din faina de malai se face o mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de hribi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

DIANA B 1

03.10.2010, 10:20

Si eu am facuuut , un pic diferita si i-am zis ciulama ( ca-n Moldova ) , f buna a iesit , mai vreau , da' nu mai gasesc hribi pe piata
5 FURCI , CLAUDIA !

elena1988 1

11.02.2011, 20:22

adry88 1

30.05.2011, 20:47

COMENTEAZA

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Conopida cu smantana la cuptor