Papricas de porc cu galuste

de T I M E A in Porc, 15 Mar 2013 | 26370 vizualizari

 

Ne plac foarte mult tocanitele, iar la papricasul cu galuste imi place ca nu mai consider necesar o garnitura langa. Cu un pic de paine si cu muraturi avem un pranz perfect.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr pulpa de porc
  • 3 cepe
  • 4 linguri pasta de gogosari cu rosii
  • 3 catei de usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • 2 cani de apa plus o cana de apa cand adaugam galustele
  • 3-4 linguri ulei
  • 1/4 lingurita boia de ardei iute
  • Galuste:
  • 2 oua
  • 4 linguri si jumatate faina
  • un varf de sare
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de porc cu galuste:

Spalam carnea si o taiem cubulete.

Ceapa spalata si taiata marunt o calim in uleiul incins. 

Adaugam carnea si lasam acoperit 5-8 minute sa se caleasca in sucul propriu.

Punem doua cani de apa si lasam sa fiarba la foc potrivit (total 30-40 minute)

Cam pe la mijlocul timpului de fierbere cand a scazut partial si apa, adaugam cele 4 linguri de pasta de gogosari si potrivim de sare si piper. 

Intr-un bol batem cele doua oua cu un pic de sare si adaugam treptat faina. 

Cand carnea este fiarta adaugam inca o cana de apa fierbinte si in momentul in care fierbe, cu o lingurita luam din pasta de ou cu faina si formam galustele. Lingurita o trecem de fiecare data prin apa de la tocanita.

Lasam sa fiarba 10-15 minute (verificam cu o furculita daca s-au fiert galustele) timp in care adaugam si usturoiul tocat marunt si optional boia de ardei iute.

Adaugam patrunjelul tocat marunt si luam de pe foc.

Servim cald cu muraturi.

TIPS-URI

1

In loc de pasta de gogosari sau pasta de ardei rosii putem folosi ardei rosu proaspat

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de porc cu galuste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

pe 16.06 la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Paprikas de porc