Pasca poloneza

de Mihaela_G in Prajituri, 25 Aug 2013 | 6025 vizualizari

 

Desi am cont pe acest site de ceva timp nu am indraznit sa postez nicio reteta. In seara asta mi-am facut curaj si sper sa va placa aceasta reteta de pasca poloneza. Am mancat prima data la o verisoara aceasta pasca si mi-a placut mult(reteta tot de la ea o am).
P.S. Scuzati calitatea pozelor dar sunt facute cu telefonul. Prima data cand am facut aceasta reteta nu aveam aparat foto.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 1 cana faina
  • 1/2 cana zahar pudra
  • 1/2 cana lapte
  • 1 praf de copt
  • 100 gr margarina
  • esenta vanilie
  • 3 linguri cacao
  • 1 ou
  • Crema:
  • 500 gr branza de vaci
  • 2 oua
  • 1 cana zahar pudra
  • 1 lingura gris
  • esenta vanilie
  • Glazura:
  • 150gr zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri apa clocotita
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca poloneza:

Blat:

Se bate oul cu zaharul  apoi se adauga treptata margarina , faina, esenta , cacaua si praful de copt stins cu lamaie(otet). Se obtine o compozitie ca smantana.

Crema:

Intr-un vas se mixeaza branza cu ouale apoi adaugam treptat zaharul ,grisul si esenta.

Glazura(se pregateste in timp ce pascuta este in cuptor):

Intr-un ibric se pune uleiul,apa, zaharul si cacaua si se fierb un pic.

Se unge o tava cu pereti detasabili(eu am folosit cea pentru blatul de tort) cu margarina, se toarna un pic de ulei. Se toarna 3/4 din compozitia pentru blat. Peste aceasta adaugam crema si restul de compozitie. Se baga in cuptor la foc potrivit 50-60 de minute.Se face testul cu scobitoarea. Se toarna glazura la 5-7 minute de la scoaterea pascutei din cuptor.

TIPS-URI

1

Branza pentru crema trebuie sa fie la temperatura camerei, sa nu fie rece altfel crema se va lasa in jos iar blatul se va ridica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca poloneza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

laura_n 1

26.08.2013, 15:51

bun venit si bravoo pt ca ti-ai facut curaj

Cris2711 1

26.08.2013, 16:21

ma bucur ca ai postat reteta ,Mihaela,la cat mai multe

mirela0911 1

27.08.2013, 11:17

bine ai venit!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pasca cu branza,crema de smantana si nuca