Pasta de rosii cu ardei pentru iarna

de Merisor in Bulion, 18 Aug 2012 | 29124 vizualizari

 

E sezonul rosiilor la tara asa ca am inceput pregatirile de iarna.

 

INGREDIENTE

  • 10Kg rosii coapte
  • 5 Kg ardei de orice fel
  • 8-10 linguri sare
  • patrunjel tocat
  • 5 ardei iuti
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de rosii cu ardei pentru iarna:

Am spalat rosiile, ardeii si patrunjelul si le-am lasat la scurs.

Ardeii i-am curatat de seminte si i-am trecut prin robot.

Rosiile le-am oparit, le-am decojit si le-am trecut prin separatorul de seminte. 

Am amestecat totul intr-un vas de 15 L(tuci) si le-am pus pe foc de lemne la tara. Nu am facut foc mare pentru a le lasa sa fiarba incet. Am amestecat din cand in cand si pe parcurs am pus sarea. Patrumjelul l-am pus la final.

Am fiert pana cand compozitia s-a ingrosat. Mama are o regula si anume: compozitia trebuie sa scada la jumatate, dar eu nu am respectat-o pentru ca folosesc si la ciorbe si am lasat-o mai diluata.

Am sterilizat sticlele le-am asezat pe o masa de metal  am pus compozitia fierbinte in ele si le-am pus capacele. Le-am dus imediat in camara si le-am acoperit cu paturi pentru a se raci treptat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de rosii cu ardei pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

ieri la 18:56

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

ieri la 18:51

Cartofi gratinați cu gorgonzola

ieri la 18:43

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Pasta de rosii