Paste cu fructe de mare, broccoli si rosii cherry

de oanapl in Fructe de mare, 6 Ian 2022 | 4152 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g fructe de mare (congelate)
  • 2 linguri ulei măsline
  • ¼ ardei gras roșu
  • 3 căței usturoi
  • 1 pahar vin alb
  • sare
  • piper
  • 10 buchețele broccoli
  • Roșii cherry
  • 100ml smântână pentru gătit
  • 250g paste (spaghete)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu fructe de mare, broccoli si rosii cherry:

Se curăță ardeiul de semințe și se taie feliuțe. Usturoiul curățat se feliază. 

Într-o tigaie, se pune uleiul de măsline și se călesc feliile de usturoi, apoi se adaugă fructele de mare, feliile de ardei, buchețelele de broccoli, o căniță de apă, sare și piper după gust.

Se lasă să fiarbă câteva minute, apoi se adaugă vinul alb și se lasă să fiarbă la foc iute atât cât să scadă vinul și să se evapore. Se adaugă smântâna și se mai lasă să fiarbă 2-3 minute.
Între timp, se pune o oală cu apă și puțină sare la fiert. Când apa clocotește se adaugă pastele și se lasă să fiarbă conform indicațiilor de pe ambalaj. După ce au fiert se scurg bine de apă și se adaugă în tigaie peste fructele de mare. Se amestecă ușor și se lasă 2-3 minute să fiarbă împreună, apoi se oprește focul. Se adaugă roșiile cherry tăiate felii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu fructe de mare, broccoli si rosii cherry" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Creveti si calamari cu vin si usturoi