Paste cu spanac

de Furnicuti in Paste, 2 Mar 2011 | 6644 vizualizari

 

Un pranz rapid si sanatos, plin de vitamine si minerale.

 

INGREDIENTE

  • 130 g paste scurte, preferabil integrale
  • 150 g telemea sau cascaval
  • 200 g baby spinach 
  • 50 ml lapte
  • 1 capatana usturoi
  • 2 - 3 linguri ulei de masline
  • piper
  • 1 lingurita seminte de susan (optional)

 

Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu spanac:

Din capatana de ustuoi taiem cativa milimetri din capatul cu mustatile, apoi o asezam pe o bucata de hartie de copt. Presaram cu putina sare, 1 lingura ulei de masline, strangem bocceluta din hartie de copt si o legam cu ata. Dam la cuptorul incins la 180 de grade cam 30 de minute, dupa care desfacem hartia si lasam usturoiul sa se raceasca.

Pastele le fierbem conform indicatiilor de pe pachet, le clatim si le lasam sa se scurga. Pregatim sosul pentru paste din branza taiata cubulete, lapte, usturoiul curatat, piper si 1 lingura de ulei de masline. Punem ingredientele intr-un blender sau le pasam folosind piciorul vertical al mixerului. Intr-o tigaie antiaderenta mare (preferabil un wok) calim spanacul 2 - 3 minute, amestecand mereu. Spanacul trebuie sa ramana crocant, doar sa se inmoaie putin. Amestecam pastele cu spanacul si cu crema de branza, asezam pe farfurii si deasupra presaram semintele de susan simple sau rumenite putin intr-o tigaie de teflon, fara ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste cu ton