Paste cu ton si ciuperci

de oanapl in Penne, 6 Oct 2017 | 11974 vizualizari

 

Am pregătit o porție de paste rapide. Am avut ca sursă de inspirație o rețetă de la Andreea Caroline, căreia îi mulțumesc.

 

INGREDIENTE

  • 200 g paste (penne)
  • 160 g ciuperci (un borcan)
  • 1 cățel usturoi
  • 160 g ton în ulei măsline
  • 200 ml suc de roșii
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu ton si ciuperci:

Începi prin a pune o oală cu apă la fiert. Când apa a început să fiarbă, pui sare și apoi pastele. Fierbi pastele conform indicațiilor de pe ambalaj, amestecând din când în când, pentru a evita ca pastele să se lipească între ele.
Între timp, pui o tigaie la foc potrivit. Pui ulei de măsline și usturoiul curățat de coajă (eu l-am tăiat în două). Cand acesta a prins culoare, adaugi ciupercile și lași la foc potrivit 2-3 minute.
Scurgi tonul de uleiul din conservă și îl mărunțești cu ajutorul unei furculițe, apoi îl adaugi în tigaie și lași la călit pentru alte 2-3 minute, amestecând ușor.
Adaugi sucul de roșii, busuioc, sare și piper după gust, puțină apă și dai la foc mic să fiarbă. Când sucul a ajuns la consistența dorită, închizi focul.
Când pastele au fiert, le scurgi bine de apă și le pui în tigaia cu sos. Amesteci ușor toate ingredientele.
Servești pastele calde și după preferință, presărate cu parmezan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu ton si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Penne cu carne tocata si ciuperci