Paste svabesti cu legume si carne de pui

de simona72 in Paste, 1 Mai 2014 | 9731 vizualizari

 

Pastele svabesti sau spatzle cum mai sunt cunoscute, sunt paste obtinute din oua proaspete, in amestec cu gris sau faina, integral sau partial. Aluatul gros este lasat sa cada direct in apa in fiebere sau in vaporii de apa. Aceste paste cu ou pot fi lungi sau scurte, groase sau subtiri, forma lor este neregulata...

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie paste proaspete svabesti de la Lidl
  • 1 morcov
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 fir de usturoi verde
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 200 gr ciuperci champinion
  • 1 ardei gras sau 1 mana de ardei taiati fidelute congelati
  • 4 pulpe superioare de pui dezosate
  • sare si piper dupa gust
  • 100 gr ementaler
  • 200 ml smantana pt gatit
  • verdeata pt decor
  • 1 lingurita unt pt uns tava
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste svabesti cu legume si carne de pui:

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Sunt gata in 2 minute, imediat ce se ridica la suprafata, exact ca si la galustele din cartofi. Pastele fierte se trec prin jet de apa si se pun intr-un vas termorezistent uns cu 1 lingurita unt. 

Ceapa verde si usturoiul se taie in rondele subtiri si se calesc in putin ulei de masline. Carnea se toaca, se adauga in tigaie peste ceapa si usturoi, se lasa la foc iute, se amesteca mereu sa se desfaca carnea si sa se caleasca pana scade zeama lasata. Se adauga legumele morcovul taiat rondele subtiri, ciupercile taiate feliute si ardei gras taiat fidelute(eu am avut la congelator). Se lasa sa se caleasca toate ingredientele, sa scada toata zeama lasata si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Separat, ementalerul ras se amesteca cu smantana pt gatit si se adauga la compozitia fierbinte. Se amesteca si se pune peste paste. Se amesteca usor cu pastele si se da la cuptorul incins la 180 grade pt 15-20 minute. Se servesc calde cu verdeata deasupra. Pofta buna!!

 

TIPS-URI

1

se pot folosii orice fel de paste in locul celor svabesti

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste svabesti cu legume si carne de pui" nu uita sa-i faci un review.
 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu pulpe de pui dezosate