Paste tricolore cu masline si sos

de Ancutsa in Paste, 5 Noi 2017 | 3696 vizualizari

 

Îmi plac mult Spiralele Tricolore Vita Pasta de la Gyermelyi, aşa că am pregătit unele cu măsline, sos şi caşcaval.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 castronel de Spirale Tricolore Vita Pasta (albe, cu sos de roşii şi cu spanac)
  • Măsline nesărate
  • 2 linguri de suc de rosii sau bulion
  • Sare şi mirodenii după gust (2 foi de dafin şi câteva boabe de piper)
  • caşcaval ras
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste tricolore cu masline si sos:

 

Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoarea mare, măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie mărunt.

Pastele se pun la fiert în apa clocotita, cu un vârf de sare şi puţin ulei.

Separat, se căleşte ceapa tocată mărunt în puţin ulei, se acoperă cu apă şi se lasă să fiarbă 5 minute, se adaugă morcovul, măslinele, mirodenii după gust (2 foi de dafin şi câteva boabe de piper). Se acoperă cu apă (de grosimea a două degete) şi se lasă fiarbă cam 20 de minute. Apoi se prepară sosul adăugând 2 linguri cu suc de roşii sau bulion desfăcut în puţină apă şi se amestecă bine.

Se scurg pastele de apa în care au fiert, se adaugă peste sosul de măsline, amestecând. Se mai lasă să fiarbă câteva minute, se dau de pe foc, se rade caşcaval şi se dau un sfert de ceas la cuptor, la foc mediu.

 

Poftă Bună!

 

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/11/paste-tricolore-cu-masline-si-sos.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste tricolore cu masline si sos" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Farfalle colorate cu pui si sos de rosii