Pastrama de pui

de Lau in Mezel de casa, 19 Ian 2021 | 4707 vizualizari

 

retete festive de iarna

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de pui dezosat
  • Pentru marinare
  • 200 ml lapte
  • 100 ml vin alb
  • 1 ardei iute
  • 1 lingurita zahar
  • 1 capatana usturoi
  • foi de dafin maruntite
  • 1 lingura sare
  • boabe de piper si mustar
  • codimente pentru uns
  • 2linguri sos de soia
  • boia de ardei dulce
  • usturoi granule
  • 3 linguri ulei de masline
  • condimente pentru pui
  • 1/2 lingurita sare
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrama de pui:

Intr-un bol mare mare amestecam ingredientele pentru marinare, adaugam pieptul de pui spalat si sters cu un prosop de bucatarie. Adaugam apa cat sa acopere carnea, amestecam pana ce se omogenizeaza.

Acoperim cu folie alimentara sau cu un capac si lasam pana a 2 zi la frigider.

Scoatem pieptul de pui din marinata si il lasam sa se scurga bine intr-o strecuratoare.

Pe o hartie de copt care am aseza-to intr-o tava, adaugam condimentele pentru uns, adaugam ulei, sosul de soia, amestecam pana ce se omogenizeaza.

Trecem bucatile de carne prin amestec, rostogolindu-le pe amblele parti, daca dorim putem sa le legam cu ata pe lungime.

Acoperim tava cu folie aluminiu si dam la cuptorul incalzit la 180 grade C, cca 60 min.

Dupa 30 min indepartam folia de aluminiu si o stropim din cand in cand cu sosul ce se va forma in tava.

Lasam sa se raceasca pe un gratar daca dorim sa o servim rece, dar este foarte buna si calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Catalina L 1

23.01.2021, 12:25

ce buna cand pregatita de casa ca aici

Panacris 1

23.01.2021, 18:28

Anett 1

30.12.2021, 23:59

Super reteta!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pastrama de pui