Pastravi cu sos de capere, unt si migdale - reteta cu nr.1800

de mihaelar63 in Pastrav, 19 Apr 2021 | 3273 vizualizari

 

  Duminica trecuta am fost ca de obicei in aer curat la gradina. Vecina tocmai venise de la munte, de la parinti din Cacova Ierii. Sotul o intreaba ce are in galeti? Ne raspunde ca o sa vedem noi !!! Dupa cateva minute ma cheama la gard si imi da o punga cu patru pastravi nazdravani din iazul lor cu apa cristalina. Cica cu doua ore inainte inca inotau :D .  Sotul a curatat paastravii si nu se oprea in a-i lauda ce carne frumosa si ferma au. Doi pastravi i-am pus la frig si din doi am preparat aceasta reteta pe care-mi pusesem ochii mai demult.  Multumim Mariana si David !!!

 

INGREDIENTE

  • 2 pastravi mari -1.600 Kg
  • 150 gr unt irlandez gras 82%
  • 1 lingurita cimbrisor tocat uscat
  • 2 linguri ceapa verde tocata
  • 3 linguri capere in saramura
  • 3 linguri usturoi verde tocat
  • 3 linguri patrunjel verde tocat
  • 3 linguri migdale
  • 1 lingurita boia
  • 3 linguri fulgi migdale
  • 1 lingurita rasa piper negru macinat
  • 2 lamai
  • sare
  • rosii pentru decor
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastravi cu sos de capere, unt si migdale - reteta cu nr.1800:

  1. Pastravii curatati de solzi si intestine se incresteaza pe ambele parti la distanta de 2 cm 
  2. Se condimenteaza cu sare si piper .
  3. Se freaca bine cu zeama de la o lamaie .
  4. Verdeturile se amesteca cu putina sare si se introduc in burta pestilor .
  5. Pastrati o treime din amestecul de verdeturi .
  6. Se introduce unt in interiorul pestilor si in taieturile facute .
  7. Dati pastravul la cuptor 30 minute la 180 grade .
  8. Se ung pastravii cu putina boia sa primeasca o rumeneala frumoasa .
  9. Cu o pensula de silicon se ung cu sosul de unt format in urma coacerii .
  10. Presarati pe deasupra fulgi de migdale .
  11. Unele retete prevad ca migdalele sa fie prajite intr-o tigaie -fara grasime .
  12. Eu am renuntat la aceasta operatiune deoarece prin coacere , migdalele oricum s-au copt .
  13. Se mai da tava cu peste la cuptor inca 10 minute pentru a prinde o culoare frumoasa .
  14. La servire presarati restul de verdeturi si puneti alaturi de pastrav felii de lamaie si rosii pentru decor .
  15.  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Presarati pe deasupra fulgi de migdale .

2

Unele retete prevad ca migdalele sa fie prajite intr-o tigaie -fara grasime .

3

Eu am renuntat la aceasta operatiune deoarece prin coacere , migdalele oricum s-au copt .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastravi cu sos de capere, unt si migdale - reteta cu nr.1800" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete bolognese reteta traditionala de paste din Italia

ieri la 23:04

Bomboane din biscuiți - Un desert delicios al copilăriei

ieri la 15:34

Franzela de casa reteta de paine simpla si pufoasa

pe 19.05 la 10:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pastrav la cuptor