Penne cu dovlecei si busuioc

de Doralinda in Penne, 12 Mar 2013 | 13410 vizualizari

 

O reteta pe cat de usoara pe atat de gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr paste penne
  • 400 gr sos rosii cu basilic(barilla)
  • 4 dovlecei taiati cubulete
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 lingurita usturoi ras
  • cateva frunze de busuioc proaspat
  • 2-3 linguri patrunjel proaspat tocat
  • 3-4 linguri ulei masline
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu dovlecei si busuioc:

Fierbem pastele in apa sarata. Punem uleiul intr-o craticioara sa sa incalzeasca apoi punem ceapa la calit si usturoiul. Lasam putin apoi adaugam si dovleceii si calim la foc mic cateva minute dar avand grija sa nu se topeasca dovlecei, sa ramana "al dente" crocanti. Punem sare si piper, dupa care punem si sosul de rosii, amestecam si mai lasam cateva minute(15 min). Luamm cu o paleta pastele si le punem in sosul de rosii, si putem adauga si putina apa in care au fost fierte pastele, amestecam putin si mai lasam cca 5 min. La urma punem patrunjelul si basilic taiat marunt, amestecam iar si luam de pe foc.

Gata de servit!

TIPS-URI

1

Putem pune in farfurie, deasupra la paste, putina branza gen feta .

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu dovlecei si busuioc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

loredanaaa 1

12.03.2013, 23:14

bune paste.Aici in italia se fac in fiecare zi dar am noroc ca le fac cam o data pe saptamana

Doralinda 1

13.03.2013, 08:39

De ce loredana, nici tu nu prea le ai cu pastele?! stiu, italienii cu asta traiesc! Langa ei sunt si eu!

Bya Ralu 1

09.09.2013, 09:53

bune

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Penne rigate cu tocanita